Klokke

Se hva som dukker opp i hagen

Jeg kan gjerne innrømme at jeg ikke alltid husker hva jeg sår, og aller minst husker jeg hva jeg sådde i fjor. Så da er det artig å se hva som dukker opp i hagen.

Tydeligvis har jeg sådd en Campanula i 2016. For tidlig i vår står det flere grønne planter i et av bedene. Kanskje er det en lite hardfør staude som har overlevd en mild vinter?
Men nei, det er Campanula medium, på engelsk heter den Canterbury bells.

Campanula medium

Den er 60-70 cm høy og har mange store klokker med gule pollenbære. Alle mine er lyseblå, men den skal også finnes i flere farger, rosa, hvit og mørkere blå. Normalt vil den nok være to-årig, men kanskje den frør seg selv.

Canterbury bells

Erteblomster

Erteblomster må det være i hagen, og det er alltid moro å finne spesielle sorter.
Denne arten har jeg kjøpt hos Impecta og den heter Lathyrus sativus. På engelsk går den blant annet under navnet Grass Pea. I Sør-Europa og India dyrkes den som nyttevekst, og den har vært brukt som mat i nødsår.

Fórflatbelg
Lathyrus sativus

På norsk kalles den Fôrflatbelg, og planten blir ikke særlig høyere en 70-100 cm og den må vokse mot espalier.

Ellers i hagen så er det rosene og staudene som rår for tiden. Brannliljene står fint og det ser ut som liljebillene har holdt seg unna så langt i år. Mme Boll rosen blomstrer som vanlig praktfult, og det skal den fortsette med til frosten tar den.

One Reply to “Se hva som dukker opp i hagen”

  1. Så fin den var, campanulaen, nydelig farge, og erteblomsten også. Kjekt med planter som dukker opp uventet.
    Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

Legg igjen en kommentar