Småfugler og ugleunger

Fuglene utgjør en viktig del av hagelivet. Jeg forsøker å ha fuglekasser både hjemme og på hytta. I tillegg forér vi småfuglene om vinteren. Og stor er gleden når det kommer nye beboere i kassene. Som oftest er det blåmeis eller kjøttmeis i kassene. På hytta kan det av og til være en svart-hvit fluesnapper som jager bort meisene. I tillegg så er det alltid et trostepar som bygger rede et eller annet sted i vedhaugen. Nå i våres har vi hatt en rødstjert boende opp under takskjegget.

Men jeg må dessverre innrømme at jeg ikke har røktet fuglekassene bra i år. To ganger er de blitt raidet av katter. En av våre naboer har skaffet seg en katt, og lar den gå løs store deler av uka. Til stor irritasjon når jeg ikke kan gå barbeint i gresset fordi jeg må plukke katteskit først.

 

Fuglekasse – King size

 

Men for to år siden bygget jeg en ordentlig fuglekasse – 40x40x70cm!! Og hang den opp i et tre bak hytta.

 

 Da vi kom ned på hytta i en sen kveld i begynnelsen av juni var det et yrende liv i skogen bak hytta. Og neste dag var det bare å gå rundt med øyene rettet mot tretoppene.

Etter litt leting fant vi to lysegrå ullnøster som myste mot oss i det skarpe lyset. Og plutselig aner jeg en skygge rett over hodet mitt og ser så vidt uglemora komme seilende helt lydløst forbi.

Det var en stor opplevelse.

Legg igjen en kommentar