Plantene som fikk nytt liv

I oktober for 16 år siden trålet jeg alle hagesentrene i området og kjøpte jeg alt jeg kom over av bambus  – og fikk mange planter, alle for under halv pris. Bambusen skulle bli hekk, og erstatte berberis som hadde levd livet i skyggen av to store grantrær.
Bambusplantene var fortsatt små, ca  30 til 50 cm høye. Da våren kom tenkte jeg at det kunne vært fint med noen fargerike busker, også i hekken. Den lokale kjøpmannen på plantesenteret foreslo et par asaelaer. De ville lyse opp mellom bambusen.

Bambusen fikk stell etter læreboken – masse vanning fra tidlig mars, kompost om våren og alt gresset fra plenklippen.
Og snart var de en til to meter høye. Asaleane derimot forsvant i alt  det grønne, og ikke blomstret de noe særlig heller.

Dermed ble de erstattet av syriner, og asaleane ble flyttet lenger inn i hagen  der de andre rhododendronene var plassert.
Og kjøpmannen på hjørnet visste vel like lite som meg at bambus blir stor.  Vår 15 meter lange bambushekk er nå 3,5 meter høy og minst to meter på tvers…

Asaleane trives godt der de står nå, og blomstrer mer og mer for hvert år. Hva de heter husker jeg ikke, men den hvite ligner på en Northern Hi Light.

Hvit asalea
Og den røde ligner på en Hot Shot Red.
rød asalea

 

 

 

 

 

 

 

 

Syrinen derimot, den greide seg bra og har kommet seg over og på utsiden av bambusen.  Den blomstrer like bra som asaleane.
Sorten heter Syringa vulgaris “Sensation”.

syrin

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar