Hvite møll i hagen

Se også denne nyere posten.

Da jeg gikk gjennom gresset i kveld var det mengder av små hvite insekter som fløy opp fra gresset. Det var så mange at det var plagsomt. Så gikk jeg inn for å finnet et passende glass for å fange noen, og med så mange eksemplarer var det fort gjort.

Fram med Google og søk på insekter – og opp kommer dette lille krypet : Argyresthia conjugella eller på godt norsk : Rognebærmøll.

Rognebærmøll har larver som i normalår lever inne i rognebærene. Hvis larvene spiser opp bærene blir det ingen frø. Rognebærtrær har synkronisert seg slik at det i enkelte år er mindre blomster. Mengden rognebærmøll har i de foregående åra bygget seg opp. Så ved å begrense tilgangen på blomster/bær kan rognebærtreet minke bestanden av møll. Godt for rogna, men ikke så bra for eplene. Når møllen ikke finner rognebær går de på eplekart.

Dette lover ikke bra for eplehøsten i år. Nå er det bare å holde utkikk etter skader på eplene.

image

Legg igjen en kommentar