Sommeren på hell

Vi skriver 22 september og fortsatt er nattefrosten et stykke unna. I hagen er det fortsatt mengder med blomster, selv om en del av har begynt å visne.
I år har jeg vært heldig med plantene og har vel aldri hatt så mye blomster.

Både sommerblomster og stauder har fylt hagen. Mengden dahlia har aldri vært større enn i år, så nå er det bare å planlegge hvordan knollene skal overvintre.

Når jeg sår stauder glemmer jeg at det gjerne tar en sommer før de blomstrer. I år dukket det opp noen enormt svære blader. De vokste og vokste og jeg kunne ikke huske hva jeg hadde satt ut på det stedet. Utpå ettersommeren startet den med blomstring. Neste to meter høy ble blomsterstilken og det satt en rekke knopper på stilken.

Alantrot – Inula helenium er en gammel medisinplante. Den er flerårig så jeg håper den tåler vinteren her i Oslo. Rotstokken inneholder inulin som er søtningsstoff som kan brukes av diabetikere.

Legg igjen en kommentar