Når knopper brister

 

I 2011 fikk jeg en magnolia i gave av min kone. Den ble plantet  på sørsiden av huset foran terrassen. Siden har den stått der og fått fine blader hver sommer. Men ingen blomster. I fjor passet jeg på å vanne den regelmessig, samt å gi den litt surjordsgjødsel.
Og i år belønnes vi med blomster.
Den har fått noen knopper og i disse dager er de i ferd med springe ut.

Magnolia

Nå er det gått syv år siden vi plantet den, så jeg husker ikke lenger hvilken type magnolia dette er. Men om noen dager kan vi studere blomstene og forsøke å artsbestemme den.

I drivhuset fylles det opp med sommerblomster, knoller og stauder, så noen må etterhvert ut i hagen. I går røk denne ut av drivhuset. Fiolen heter Arkwright ruby, og er en Viola cornuta. Den ligner på stemor og forveksles ofte med den. På norsk kalles den for hagefiol eller hornfiol. Planten er opprinnelig fra Pyreneene og Nordspania. Den kan være toårig her hos oss avhengig av vinteren. I vill stilstand er den en eviggrønn plante. Hvis vi steller den riktig kan den blomstre til langt ut på høsten. Fin er den uansett.

 

Hagefil
Viola cornuta

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jannicke Leknes Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jannicke Leknes
Guest

Hei
Så kjekt å finne den flotte bloggen din og lese din historie. Jeg ser frem til å følge deg fremover. Magnolia er så vakker. Jeg trosset vekstsonen og plantet to stykker på familiestedet vår i Sverige. Utrolig nok har de så langt overlevd to vinter. Ingen blomster så langt, men jeg lever i håpet.
God helg.
Jannicke