Ved siden av hage, planter og frø, lager jeg mye mat.
Og som med hagen skal det meste gjøres fra grunnen av og opp, gjerne slowfood.
I dag skal jeg ha gjester, og til middag vil jeg servere riktig slowfood.
Det blir svinenakke – som skal ligge på grillen i 6-7 timer.
Til dette serverer jeg potetsalat med chili, rødløk og timian og coleslaw.
Tror også at jeg rekker å lage en chipotle barbecue saus.
Her i huset går det kun i kull når vi griller – det blir ikke grillet så ofte, men når det først skjer gjør vi det ordentlig.
Barbecuesaus med Chipotle og Honning:
1 glass tomatpuré
1.5 dl epleeddik
2 spiseskje blackstrap molasse – hos velassorterte butikker – nb. dette lukter!
3/4 dl honning
1 spiseskje løkpulver
1/4 teskje hvitløkpulver
1/2 teskje havsalt
1/4 til 2 teskjeer chipotle pulver – jeg kjøper hele chipotle og maler de i foodprocessor. (Mengden avhenger av hvor sterkt du vil ha sausen)
1/2 teskje Dijon sennep
1/2 teskje paprikapulver
cayenne til det er sterkt nok
Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp. La det småkoke til det tykner. Serveres avkjølt. Holder seg godt i kjøleskapet.
Potetsalat med chili, rødløk og timian
15 middels store poteter
1 grønn og 1 rød
chili
1 rødløk
frisk timian
nøytral olje
epleeddik
salt og pepper etter smak
Kok potene møre. Avkjøl og del dem i biter.
Finhakk chili – ta ut frøene hvis du ikke ønsker altfor sterk salat
Finhakk rødløk
Bland 1 dl rapsolje og 2 spiseskjeer epleeddik. Ha i litt salt.
Bland chili og løk og hakket timian i oljen. Rør godt rundt og hell dressingen over potetene – og bland forsiktig rundt med en stor skje.
Coleslaw – av hva jeg har i kjøleskapet:
2 gulrøtter – revet grovt
1/2 sommerkål – revet fint
3 spiseskjeer majones – hjemmelaget fra kjøleskapet (oppskrift ved en senere anledning)
2 teskjeer Dijon sennep
1 dl epleeddik
salt og pepper
Nå kommer snart gjestene, på tide å servere litt hvitvin!