Slowfood

Slowfood for gjestene våre!

Ved siden av hage, planter og frø, lager jeg mye mat.
Og som med hagen skal det meste gjøres fra grunnen av og opp, gjerne slowfood.

I dag skal jeg ha gjester, og til middag vil jeg servere riktig slowfood.
Det blir svinenakke – som skal ligge på grillen i 6-7 timer.
Til dette serverer jeg potetsalat med chili, rødløk og timian og coleslaw.
Tror også at jeg rekker å lage en chipotle barbecue saus.

 

Her i huset går det kun i kull når vi griller – det blir ikke grillet så ofte, men når det først skjer gjør vi det ordentlig.

Barbecuesaus med Chipotle og Honning:

1 glass tomatpuré
1.5 dl epleeddik
2 spiseskje blackstrap molasse – hos velassorterte butikker – nb. dette lukter!
3/4 dl honning
1 spiseskje løkpulver
1/4 teskje hvitløkpulver
1/2 teskje havsalt
1/4 til 2 teskjeer chipotle pulver – jeg kjøper hele chipotle og maler de i foodprocessor. (Mengden avhenger av hvor sterkt du vil ha sausen)
1/2 teskje Dijon sennep
1/2 teskje paprikapulver
cayenne til det er sterkt nok

Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp. La det småkoke til det tykner.  Serveres avkjølt. Holder seg godt i kjøleskapet.

Potetsalat med chili, rødløk og timian

15 middels store poteter
1 grønn og 1 rød

chili
1 rødløk
frisk timian
nøytral olje
epleeddik
salt og pepper etter smak

 

Kok potene møre. Avkjøl og del dem i biter.
Finhakk chili – ta ut frøene hvis du ikke ønsker altfor sterk salat
Finhakk rødløk
Bland 1 dl rapsolje og 2 spiseskjeer epleeddik. Ha i litt salt.
Bland chili og løk og hakket timian i oljen. Rør godt rundt og hell dressingen over potetene – og bland forsiktig rundt med en stor skje.

 

Coleslaw – av hva jeg har i kjøleskapet:
2 gulrøtter – revet grovt
1/2 sommerkål – revet fint
3 spiseskjeer majones – hjemmelaget fra kjøleskapet (oppskrift ved en senere anledning)
2 teskjeer Dijon sennep
1 dl epleeddik
salt og pepper

 

Nå kommer snart gjestene, på tide å servere litt hvitvin!

Legg igjen en kommentar