Hesnes gartneri

Hesnes gartneri

Som jeg har skrevet om før, har vi en hytte utenfor Grimstad. Hytta ligger på Hesneshalvøya mellom Vikkilen og Skagerak,  ca 5 min. med båt fra Grimstad sentrum. Hesnes er et naturskjønt område med heier av rød granitt hvor det vokser gamle furuer og eiketrær. Innimellom er det granskog med rådyr og ugler, og idylliske små gårdsbruk, og små åkerlapper, med for det meste gress, som ligger mellom heiene og sjøen. Området har vært bebodd siden steinalderen og klimaet er behagelig.

Alltid fine tomater på Hesnes gartneri

Midt i denne idyllen driver Katrine, Frode og Bjørnar “Hesnes Gartneri og Kjøkken”. Å handle her er for oss den ultimate sommeropplevelsen.

Drivhus på Hesnes gartneri

Når vi skal ha grønnsaker til middag (og ikke har klart å dyrke dem selv), går vi  tur til Hesnes Gartneri og kjøper ultrakortreist mat. Tomater, agurk og salat dyrkes her fra tidlig på våren til langt ut på høsten. Og Katrine kan tilby et velassortert utvalg av tomater – det er alltid 10-15 sorter tomater tilgjengelig. For ikke å snakke om snacksagurkene – du må være tidlig oppe om morgenen for å få kjøpt dem, de forsvinner fort. Dessuten er det alltid mange forskjellige salater, og i sommersesongen selger hun gulrøtter, blomkål, grønnkål  og mange andre sunne vekster.

På Kjøkkenet serverer Bjørnar frokost og lunchretter med ferskt brød fra steinovnen. For ikke å snakke om gode og søte bakervarer.

Gartneriet har vært drevet av Katrines familie tilbake til 1941, og før Katrine overtok driften i 2007 var det foreldrene hennes, Svein og Mie, vi handlet med. Min kone, som er tredje generasjon Hesnes-boer, husker også at hun var med sine foreldre på grønnsakshandling hos Sigmund, som var Katrines farfar.

På gartneriet får du sesongens grønnsaker og fantastiske sommerblomster, selvdyrkede urter og i sesongen – selvdyrkede jordbær.
Jordbærene dyrkes i kasser som står på stolper!

Hesnes gartneri er vår lokale hemmelighet, men vi deler den gjerne med andre.

Hesnes gartneri

 

 

Legg igjen en kommentar