Tidal Wave Cherry

En ny vår i drivhuset

Så var våren her. Det er bare en uke siden siste skitur på fjellet og kun tre uker siden siste skitur i Østmarka. Den siste snøen i hagen forsvant fredag denne uken. Men i det nyanskaffede drivhuset er det høy aktivitet. Det er nå fylt opp med sommerblomster og stauder dyrket fra frø.
Når du dyrker planter fra frø kan du velge mellom farger og varianter du ikke finner på de store kjedene. Som for eksempel denne petuniaen som heter Tidal Wave Cherry

 

En leveranse med spenning

Drivhuset ble anskaffet mens vi var på ferie i ifjor og ankom Nordstrand sent i september – 4 uker etter avtale. Transportøren som skulle levere pakken greide å “miste” forsendelsen. 180 kilo og nesten 5 meter langt, fordelt på 8 kolli ble aldri levert som avtalt. Nytt drivhus ble bestilt fra Danmark og ankom en torsdag i september med ny transportør. Montering gikk stort sett greit, med hjelp av kone og barn. Det siste vinduet ble satt inn i det den første snøen kom.  Fjorten dager før jul ringer den opprinnelige transportøren og sier at de har et drivhus de skal levere til oss. Om vi ville så være så snill å ta det i mot?

Drivhus

Overtid

Siden våren lot vente på seg ble det ikke gjort noe i drivhuset før etter påske. De siste ukene har jeg lagt steinheller i drivhuset, montert kran til vanning og montert automatisk lufting. Varmeovnen er prøvekjørt og holder temperaturen på den riktige siden av 0.  Nå er drivhuset fylt opp av planter som venter på sommeren.

Når alle sommerblomstene er flyttet ut blir det flere sorter tomater, slangeagurk og salatagurk, paprika og flere sorter med chili. Jeg har også sådd små hvite scallop squash og hvit aubergin. Det siste forsøket er cantaloupemelon. Frøene kommer fra en kjøpt melon og spirene er nå 5 cm lange.

Drivhuset
Drivhuset fylles opp med planter

Legg igjen en kommentar