Røde blomster som blomstrer nå

Så visnet den siste tulipanen, for denne gang. Sesongen har vart lenge i år. Tulipanene i staudebedet har mye skygge, og de har blomstret helt til nå. Men nå er det planter med røde blomster som viser seg fram.

Sommerblomstene har ikke kommet i gang ennå, bortsett fra de gule chrysantemumene – osteospermum. Og så blomstrer en del hjemmedyrkede tagetes og akeleier i alle farger. 

Hagen vår har mange andre flotte blomster å by på akkurat nå. Og de fleste er røde!

Den røde peonen kom til Nordstrand fra Hisøy, og ble reddet før svigers hus og hage der ble solgt i 2009. De nye eierne fjernet alle gjenværende planter. Heldigvis var vi forutseende, og fikk tatt med oss noe av det vi ønsket oss. Denne kom til oss, sammen med en fantastisk lilje, som dessverre ikke har klart seg.

Japansk trepeon har levd en hard tilværelse hos oss. Både kone og barn tok feil av den og ugress da den var bitteliten. Den ble ryddet bort av en ivrig elev under Operasjon Dagsverk for noen få år siden. Men den er en stayer, og har ikke gitt opp. Den blomstret for første gang for to år siden. Men i fjor gikk den på en ny smell, da ble den tråkket ned av steinleggerne. I år er det imidlertid på’n igjen, og nå blomstrer den. Utrolig nok later den til  å trives, og det kommer nye skudd helt nederst. Nå skal vi gi den ro og fred slik at vi kan få flere fantastiske blomster neste år.

Orientvalmuen var en av de gjenværende artene i det gamle staudebedet som de tidligere eierne hadde laget. I begynnelsen ble alle nye skudd luket bort i den tro at det var tistler (de første skuddene ligner…). Så har den fått spre seg noen år, men nå har vi igjen fått kontroll på den. Orientvalmue blomstrer en kort periode og visner hen. Hos oss står de blant hosta som fint dekker over når valmuen har gjort sitt.

Rosehagtorn er et lite tre i roseslekta. Det kan en se på disse blomstene. Vår hagtorn står i bambushekken. Tidligere år har jeg vannet bambushekken jevnlig fra mars og utover, og jeg tror det gikk utover hagtornen. I år har jeg ikke vannet noe særlig, og hagtornen blomstrer fint, med bittesmå roser. Blomstene er utrolig vakre og fortjener å sees nøye på. 

Hippolyte er den først rosen som blomstrer i hagen. Denne blomsten kom på et skudd helt nede ved bakken. Hippolyte er en gallicarose, som regnes som en historisk rose fra tidlig 1800-tall. Det skrives at den kan bli opptil 150cm i høyde. Vår er over 2 meter og på veg inn kjøkkenvinduet. Den blomstrer en gang, men når den blomstrer er den fylt med fantastiske fiolette blomster, som lukter enda bedre. Blomstringen varer nok godt og vel en måned.

 

Legg igjen en kommentar