Sikori

Sikori – en slektning til løvetann

I fjor sådde jeg frø fra Sikori – Cichorium intybus. Og de blomstret såvidt i fjor. Men i år er plantene over en meter høye og de er fulle av knopper som skal blomstre utover sommeren. Sikori hører til Kurvblomstene og kalles ofte for Blue dandelion – blå løvetann.

Sikori vokser vilt over store deler av verden. Den er innført i USA og anses som en invasiv art i flere stater i USA.

Planten er kjent for sine røtter. Røttene kan tørkes og ristes, og brukes som kaffeerstatning. Sikori røttene inneholder ikke de samme oppkvikkende stoffene som finnes i ekte kaffe. Mange steder er det helt vanlig å blande inn tørkede sikori røtter i kaffen. I New Orleans, USA  får du over hele byen servert servert chicory coffee café au lait.

Sikori
Sikori

Legg igjen en kommentar