Peon

En kald forsommer

Snart 1 juli, og som normalt er det en kald juni. Og det har vært en kald forsommer, noe som har vært alt annet enn godt for veksten i hagen. Gulrøttene står riktignok bra, og gresskarene er på vei sammen med hvitløk og neper.

Men alle plantene jeg sådde i kjelleren sliter med å bli store. En og annen greier riktignok å blomstre, men majoriteten sliter. Og kanskje ikke noe rart når nattetemperaturen er nede i 7 grader. Men  sånn går det når en kjøper alt for mange frøposer og tror en skal greie å flytte stiklingene ut og inn hver dag i ukevis.
Nei, her må det andre boller til, eller kanskje et drivhus. Ingen vits i drive fram tomater når sommeren er så kald.

I vinter gikk 95% av georginene fløyten. Kanskje var det for tørt på høsten i fjor, kanskje luftet jeg for hardt i kjellerboden for å få spiringen i gang. Uansett så har jeg sådd en rekke nye georginer, så bare den kalde forsommeren er over kan de begynne å blomstre.

Primula
Primula i hagen

Flere av de selvdyrkede primulaene har blomstret og peonene er alltid en sikker vinner. Både trepeonen og de lave fylte røde har blomstret ferdig. Nå står de høye hvite for tur.

Japansk trepeon
Blomstrende trepeon

Iris
Blå iris liljer

Peon
Fylte røde peoner

Legg igjen en kommentar